Studio Oinc

Studio Why?

Een kunstenaar heeft
de plicht om de tijdgeest
te reflecteren


- Nina Simone -

Ik vind het heerlijk om vrouw te zijn én om als kunstenaar vorm te geven aan hoe het is om vrouw te zijn in deze tijd. Vrouwen zijn sterker dan ooit en hebben toch nog steeds te maken met veel van dezelfde onzin waar we altijd al mee te maken hebben gehad: seksisme, mansplaning, victim blaming, ongelijke behandeling, loonkloven én een gigantische orgasmekloof...
 

Seksualiteit is nog steeds vooral iets voor mannen en vrouwen worden nog veel te vaak vooral gewaarschuwd om maar niet zwanger te worden en geen slet te zijn. Veel te weinig gaat de aandacht uit naar het genieten van ons eigen lijf, al dan niet in interactie met een ander, naar het ontdekken van wat fijn is en dat in alle vrijheid mogen vieren.

Die thema's verwerk ik in mijn kunst."

nb. Na mijn hele leven in hoekjes aan tafeltjes (en zelfs een tijdje op mijn slaapkamer) te hebben geschilderd, omdat er gewoonweg geen andere plek was, verhuisde ik in 2002 vanuit mijn pittoreske pandje aan een gracht in het centrum van Haarlem, naar een doorzonwoning in de suburb van Amersfoort... mét een heus atelier in de achtertuin! Dat was het moment om mijn eigen werk serieus te nemen, een naam te bedenken en mijn creatieve werk in te schrijven bij de KvK.

 

Waarom 'Studio Oinc'?

 

Oinc is een anagram van de naam Nico, de naam van mijn vader. De man van wie ik heb leren tekenen, schilderen, fotograferen en in de doka werken, noten lezen, klassieke muziek zingen & kunst waarderen. De man die mij ook leerde leidingen en vloertjes te leggen, hoe een boormachine werkt en dat je altijd moet schuren voordat je gaat aflakken (wat ik nog steeds niet altijd doe ;)).